Fiinţele care sunt capabile să acţioneze mânate doar de  impulsurile primare sunt animale. Sau oameni care au preferat să rămână doar trunchiuri, fără niciun fel de upgrade necesar integrării în societate. Se spune, şi nu fără temei, că orice animal, indiferent de gradul de domesticire, va avea momente în care va reacţiona exact ca un animal, aşa cum este.

Borfaşii din fotbalul românesc au avut ani, mulţi din păcate, în care au legat şi dezlegat toate iţele unui sport pe care l-au căpuşat, l-au sugrumat, l-au umilit şi l-au transformat într-o legumă, într-o splendoare de panaramă.

Nu se făcea nimic fără ei, nu puteau câştiga alţii vreun bănuţ cinstit din fotbal, în afara lor! Totul era al lor. Nişte interlopi care şi-au făcut loc, tiptil, târându-se, ca nişte reptile, pentru ca apoi să se ridice în două picoare, să îşi scoată pieptul în faţă şi să îşi facă transplant de podoabă capilară! Au furat cât au putut, au dat cu tifla tuturor, au dat şi cu pumnii, au înjurat ca nişte borfaşi ordinari, au nenorocit destine, şi-au bătut joc de oamenii din fotbal, şi nu numai, doar pentru că puteau.Acum li s-a înfundat. Borfaşii au revenit în mediul lor. Asta pentru că două judecătoare, care nu stau în palate, care au credite şi care au înţeles că nu trebuie să facă justiţie mânjită, au aplicat litera legii. Şi au deschis, totodată, poarta pentru corul bocitoarelor: Vai, niciun om nu merită aşa ceva! Am auzit expresia asta şi m-am crucit! Este adevărat, niciun om cinstit nu merită aşa ceva! Dar, cât de prost să fii să spui că îţi pare rău pentru ei, când lor nu le-a păsat de nimeni şi de nimic şi s-au crezut intangibili?

Cu atitudine de genul acesta, de oameni slabi, cârpe, care deplâng nenorocirea unor nenorociţi, nu creştem. Regresăm!

Alţii, mai grijulii cu soarta fotbalului, plâng şi ei că acum, după aceste condamnări, nimeni nu va mai investi în fotbalul românesc. Penibilă argumentaţie! Abia acum, când se fac paşi spre asanare, se deschid porţile pentru oamenii corecţi care vor să investească în fotbal. Este adevărat, probabil, că alţi borfaşi nu vor mai face asta, de frică!

Borfaşii fotbalului românesc au ajuns în mediul lor. Şi, staţi liniştiţi, vor constata rapid că se poate trăi şi în puşcărie. Chiar bine! Iar când vor ieşi, să vedeţi sfaturi docte despre lupta binelui cu răul!

“Noi, dacă găsim pe stradă un portofel, un portmoneu, un portvizit cu bani, anunţăm imediat Miliţia, la telefon 22.22.22!”