Pentru că, pentru mine, românii şi România contează mai mult decât Uniunea Europeană, Rusia, Banca Mondială, FMI şi SUA, chiar şi toate la un loc.

Pentru că îmi iubesc Ţara şi Neamul şi ştiu că nu pot fi de vânzare, indiferent câţi galbeni ar fi puşi pe masa trădării şi indiferent cât de mult ar place cuiva să devină milionar.

Pentru că nu am fost de acord ca Mareşalul Ion Antonescu să fie ucis în fiecare zi de către cei care ne împrumută cu bani pentru a ne face slugile cui se va dori să ne fie stăpân, Marele Român fiindu-ne exemplu de cum să îţi aperi Ţara şi cum să te sacrifici pentru ea.

Pentru că iubesc fiecare colţ al Ţărişoarei mele şi nu sunt de acord să punem covorul atunci când ne vin cei care ni se consideră stăpâni, fie el roşu sau albastru înstelat.

Pentru că mă doare sufletul să văd cum cade Ţara şi nimeni nu sare să oprească degringolada.

Pentru că ne pleacă tinerii, talente izgonite de o gloată de netalentaţi, spre zări în care nu vor fi niciodată Acasă.

Pentru că ştiu şi cred că Roşia Montană este un pic din colţul de răi care se cheamă România şi nu voi fi niciodată de acord să ne fie luată, indiferent de cât de mult sau puţin s-ar primi pe ea.

Pentru că mă dor strigătele fraţilor mei din Pungeşti şi pentru că ştiu că trebuie protejaţi, aşa singuri cum sunt împotriva celor care ar fi trebuit să-i apere.

Pentru că eu cred în fraţii mei, oriunde s-ar afla ei, români straşnici şi iubitori de oameni, înzestraţi de Bunul Dumnezeu cu cele mai frumoase daruri sufleteşti.

Pentru că îmi tresare sufletul şi mi se umple privirea de lacrimi când ascult Imnul Naţiunii Române şi pentru că mă simt naţionalist, în acel pur, dar frumos, sens al cuvântului.

Pentru că m-am săturat să îmi înjure Neamul şi Ţara orice filfizon care se crede european, rasat şi filozof, iar ai mei conducători să-i răspundă doar cu Yes.

Pentru că, în istoria Neamului Meu dreapta înseamnă România Mare, înseamnă cultură, înseamnă iubire de ţară, iar comunismul a ucis-o în fiecare zi, preţ de 50 de ani, numai să dispară cei ce sunt bravii români dintre români.

Pentru că m-am săturat de mixturi împotriva naturii, de lipsa de identitate şi de proletcultismul ieftin al celor care se doresc în mod etern actuali şi care îşi văd de treaba înainte, cu toate că Ţara se prăbuşeşte în urma lor !

Pentru că eu, la şcoală, am învăţat de Mircea cel Bătrân, de Mihai Viteazul, de Horia, Cloşca şi Crişan, de Vlad Ţepeş şi de mulţi alţi Eroi şi nu de Andreea Esca, indiferent cât de mult ar conta raitingul !

Pentru că aseară, soţia mea i-a spus copilului nostru să nu creadă vreodată că românii sunt răi, ignoranţi şi incapabili de bine, indiferent cine i-ar spune acest lucru. Şi să fie mândru de Neamul Nostru !

Pentru că sunt român şi am scris acest text cu lacrimi în ochi ! Iar România este sufletul nostru, este Casa Noastră şi pentru ea se luptă ! Şi se moare !