Exact ca în telenovele, presa de la Bucureşti mai fierbe o dată ciorba, aducând în prim-plan un personaj oarecare, pentru a încurca un pic finalul serialului. ASA Târgu Mureş şi FCSB luptă epic în episodul 32, în timp ce Astafei, un personaj misterios îşi bagă coada sau mai bine spus picioarele şi ratează, domne, incredibil, două ocazii mari. Scenariul ne dezvăluie însă că Astafei ăsta e născut chiar în Târgu Mureş, deci... Şi, într-o replică de câteva secunde, dintr-un alt episod, spusese că şi-ar dori ca ASA să ia campionatul. Aha! 

Unul care a văzut şi filme mai bune îşi dă seama că scenariul e cam prost. Că ambele execuţii au fost greşite, dar nici vorbă despre ratări uriaşe. Doar n-a fost singur la trei metri de poartă. N-a fost nici măcar în careu sau într-o poziţie centrală. Nu este sigur că dacă alegea soluţiile corecte ieşea şi gol.

Pentru Petrolul, mai interesante sunt meciurile pe care le susţine în continuare, cu o miză mai mică decât lupta la titlu, dar tot fierbinte. Şi aici este o poveste care trebuie spusă. În principiu, miza este valabilă pentru club ca şi societate comercială şi mai puţin pentru jucători. Petrolul se bazează pe mulţi fotbalişti care caută să plece care încotro la vară şi care conştientizează că, în afara salariului (pe care-l iau la zi), banii în plus din diferenţa dintre locurile 3 şi 4 vor fi folosiţi, în principal, pentru plata unor datorii mari şi vechi.

Pentru ploieşteni, episodul 32 a rezolvat dilema. Acum se pot uita exclusiv la Petrolul, frecându-şi mâinile de emoţie în aşteptarea finalului. Astra Giurgiu poate trimite Petrolul pe locul al patrulea încă din această seară, dacă o învinge pe Universitatea Cluj. Cu specificaţia că, în următoarele două etape, are program greu, urmând să joace cu ASA şi Dinamo. Poziţia Petrolului este ameninţată şi de Craiova, de clona Craiovei de fapt, ai cărei suporteri ameţiţi de jocurile şi de orgoliile locale au strigat fericiţi Ole, Ole, Am băgat Rapidu-n B!

Lupii mai au de jucat cu Dinamo şi Chiajna. Dacă pentru jucători n-o conta aşa de tare că o fi locul trei sau o fi patru, pentru suporteri este important ca echipa lor să termine pe podium. Să încheie campionatul în faţa Astrei şi să nu fie depăşită de o făcătură.

Despre asta vor vorbi la sfârşitul filmului.