Orange, Vodafone şi Cosmote au lansat oferte cu minute naţionale nelimitate. Şi totuşi, nu putem să nu ne întrebăm a cărui operator este cea mai bună ofertă?

Orange a lansat în urmă cu câteva zile abonamentul Tigru 30 care pentru 30 de euro pe lună îţi oferă  minunte naţionale şi internaţionale nelimitate, SMS-uri naţionale nelimitate, 5GB spaţiu în Orange Cloud, acces nelimitat la muzică prin serviciul Deezer plus 1 GB de trafic la internet.
Vodafone are în ofertă abonamentul RED pentru 29 de euro pe lună minute naţionale şi internaţionale nelimitate, SMS-uri naţionale nelimitate, 15 GB în Vodafone Cloud,  acces nelimitat la muzică prin serviciul Zonga plus 750 de MB trafic la internet.
Cosmote are în portofoliu abonamentul No Limit, primul plan tarfar cu minute naţionale nelimitate lansat în România, iar pentru 31 de euro pe lună îţi oferă minute naţionale şi internaţionale nelimitate, SMS-uri nelimitate în reţea, minute nelimitate către Romtelecom, MMS-uri nelimitate în reţea, apeluri video nelimitate în reţea şi 500 de MB trafic la internet.
Deşi diferenţele dintre preţuri sunt nesemnificative, practic strategia operatorilor din România este să ne facă să renunţăm să mai avem două sau chiar trei telefoane şi să rămânem clientul unei singure companii de telefonie mobilă.
Ofertele sunt oarecum echilibrate deşi sunt unele componente ale abonamentelor de care practic nu ar avea nevoie majoritatea clienţilor, cum ar fi apeluri video nelimitate în reţea, spaţiu în cloud, acces gratuit la diferite servicii de muzică sau chiar MMS-uri nelimitate în reţea. Singura componentă care ar fi trebuit să fie mult mai consistentă în cazul tuturor celor trei operatori este traficul de date inclus, care în acest moment este relativ mic.