Cel mai lung zbor operat vreodată numai de femei a fost realizat luni cu un avion al companiei naţionale indiene Air India, pe ruta New Delhi-San Francisco, şi a avut o durată de 14 ore, relatează EFE, citată de Agerpres.

Air India a anunţat pe pagina sa de Facebook „înregistrarea unui record mondial” cu o cursă în care femeile au asigurat pilotarea aparatului de zbor, serviciile de la bord, precum şi activităţile conexe de la sol.

Cunoscută pentru concedierile masive ale însoţitoarelor de bord supraponderale, Air India a explicat că acţiunea inedită de luni a fost organizată pentru a marca Ziua Internaţională a Femeii, 8 martie. În acest sens, marţi vor fi efectuate „alte zboruri similare”, după cum a menţionat compania pe contul său de Twitter. 

Air India a decis în 2006 ca însoţitoarele de bord supraponderale să nu mai aibă voie să efectueze curse aeriene şi a concediat zece dintre acestea. Cazul a ajuns în faţa instanţelor judecătoreşti, care au dat dreptate companiei de stat, dar două persoane s-au adresat Tribunalului Suprem şi au avut câştig de cauză, în 2009.