Numărul site-urilor care organizează în mod ilegal jocuri de noroc cuprinde, la ora actuală, aproximativ 150 de organizatori, care au obligaţia de a returna sumele de bani jucate de către clienţi, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, Sebastian Ionescu, director general al Direcţiei de Informatizare şi Monitorizare din cadrul Oficiului Naţional pentru Jocurile de Noroc (ONJN).

„Există o listă neagră a site-urilor de jocuri de noroc care se regăseşte pe site-ul Oficiului Naţional pentru Jocurile de Noroc. Această listă trebuie implementată de toţi providerii de internet, în sensul restricţionării acestor site-uri. Mulţi provideri au implementat această listă, de a restricţiona accesul românilor la acest tip de site-uri. Numărul site-urilor se actualizează lunar, iar acum sunt în jur de 150″, a afirmat Ionescu.

Potrivit reprezentantului ONJN, în mod normal jucătorii care au depus fonduri pe un astfel de tip de site ar trebui să primească banii înapoi de la organizatori pe acelaşi canal prin care s-au operat tranzacţiile.

„Pentru jucătorii care au fonduri pe aceste site-uri, organizatorul este obligat cumva să le returneze aceşti bani pe acelaşi canal pe care au fost plătiţi. În ceea ce priveşte sancţiunile la adresa jucătorilor, nu vă pot răspunde concret la acest lucru pentru că acestea depind de decizia Direcţiei de control din cadrul Oficiului, care va stabili gravitatea faptei.

În cazul site-ului Bet 365 există o informare, în sensul că nu mai are drept de operare în România, deci nu mai poate oferi jucătorilor români posibilitatea de a juca. Operatorul nu se află în lista neagră pentru că a funcţionat o perioadă în mod legal. Aceşti jucători au dreptul de a-şi retrage banii depuşi în contul respectiv”, a explicat directorul ONJN.

Recent, informaţii publicate în mass-media anunţau faptul că mai mult de 50.000 de români ar urma să fie amendaţi cu până la 10.000 de lei fiecare pentru că au jucat pe site-uri de pariuri fără autorizaţie în România. În acest sens, ONJN ar fi început procedurile legale împotriva pariorilor care nu au respectat legea, urmând a fi notificaţi, în următoarele şase luni.