Proiectul bugetului de stat pe 2016 a fost făcut public vineri seară. Majorarea salariului minim pe economie de la 1 ianuarie nu apare în proiect.

Potrivit Realitatea TV, proiectul bugetului pe anul 2016 nu prevede majorarea salariului minim pe economie la 1 ianuarie. Ministrul Finanţelor a anunţat că vrea să facă o analiză complexă în prima parte a anului pentru a vedea dacă varianta creşterii salariului minim este viabilă.

Pe de altă parte, pensiile publice pilonul 2 se vor majora doar cu 0,1%.

Schimbări apar şi în ceea ce priveşte programul "Prima Casă". Mai exact, plafonul va scădea de la 2,8 miliare de lei, la 1.6 miliarde de lei anul viitor.

Vor primi mai mulţi bani Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Educaţiei, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Culturii, Ministerul Agriculturii şi Ministerul Finanţelor.

În schimb, Ministerul Justiţiei, Ministerul Muncii, Ministerul Tineretului, Ministerul Mediului, Ministerul Transporturilor, Ministerul Fondurilor Europene şi cel al Energiei vor primi bani mai puţini.

În ceea ce priveşte Produsul Intern Brut (PIB), valoarea acestuia este estimată la 746 de miliarde de lei, în vreme ce deficitul a fost estimat la 2,95% din PIB.

Pentru anul viitor, se aşteaptă o creştere economică de 4,1%.