Retailerul britanic de îmbrăcăminte şi decoraţiuni interiorare M&S a decis închiderea în toamnă a trei magazine din Iaşi, Bucureşti şi Constanţa, în timp ce celelalte trei magazine din România vor fi vândute grupului cipriot Voici La Mode, care devine noul deţinător al francizei Marks & Spencer (M&S) pe piaţa românească, a anunţat joi compania M&S.

“Decizia a fost luată pe baza analizei strategice realizate în noiembrie 2016 de Marks&Spencer cu privire la activitatea sa internaţională, în urma căreia a rezultat propunerea ca M&S să opereze pe mai puţine pieţe cu magazine aflate integral în proprietatea sa şi să se concentreze mai mult pe activităţile derulate prin societăţi mixte şi în regim de franciză”, se arată în comunicat.

Marks & Spencer şi Grupul Voici La Mode au convenit cu privire la condiţiile aferente vânzării şi intră acum în ultima etapă de finalizare a tranzacţiei, etapă care include discuţiile finale cu proprietarii spaţiilor comerciale şi pregătirea operaţională pentru transfer, scrie News.ro. Grupul Voici La Mode preia trei magazine Marks & Spencer, aflate în Plaza România, Bucureşti Mall şi Feeria (Băneasa Shopping City). Aceste magazine vor continua să funcţioneze normal în această ultimă etapă care precede finalizarea vânzării.