Programul Rabla 2019 introduce noi condiţii pentru cei care vor să renunţe la maşinile vechi şi să cumpere un autovehicul nou în schimbul tichetelor obţinute de la REMAT.

 

În primul rând, proprietarul maşinii trebuie să aibă domiciliul în România. Deţinătorul vehiculului nu trebuie să apară în evidenţele Fiscului cu datorii.

 

Cât despre autovehicul, acesta trebuie să aibă o vechime de 8 ani şi Inspecţia Tehnică Periodică valabilă. În aceste condiţii, rabelele abandonate nu mai pot fi acceptate în programul guvernamental.

 

Rabla 2019: Ce paşi trebuie să respecte solicitanţii

Solicitanţii de tichete Rabla trebuie să se înscrie la un dealer autorizat. După înscriere, trebuie să ducă vehiculul REMAT şi să îl radieze din circulaţie.

 

Abia apoi vor putea intra în posesia noii maşini. Banii pentru tichetele Rabla vor fi viraţi direct dealerilor.

 

Prima de casare rămâne şi anul acesta la 6500 de lei, dar solicitanţii pot primi ecobonusuri, de 1000 sau 1700 de lei, în funcţie de caracteristicile maşinii.

 

Şi în 2019, prima de casare este tot 6.500 de lei. În plus, se poate obţine un ecobonus de 1.000 de lei sau încă unul de 1.700 de lei în funcţie de caracteristicile maşinii.

 

Cât despre criteriile de poluare, maşinile ce urmează să fie cumpărate trebuie să genereze cel mult 120 g CO2/km, spre deosebire de limita acceptată în 2018, de 130 g CO2/km.

 

 

 

 

 

Sursa:www.playtech.ro