Maşină premium, o listă lungă de dotări, kilometri puţini, toţi parcurşi pe autostrăzile din străinătate. Acestea sunt caracteristicile care îi atrag pe românii aflaţi în căutarea unei maşini rulate. Dar cât costă să aduci o maşină din Germania dacă alegi să faci asta printr-o firmă de specialitate?

 

Este suficient să dai câteva informaţii despre tipul de maşină pe care ţi-o doreşti, iar firma îţi găseşte un vehicul conform cerinţelor tale. Asta dacă nu ai ales deja un automobil de pe site-urile de profil.

 

Dacă apelezi la o firmă şi nu la un samsar, poţi primi garanţie extinsă, o verificare gratuită a maşinii cumpărate şi eşti sigur că nimeni nu a dat kilometrajul înapoi.

 

Maşina este adusă din Germania pe o platformă în mai puţin de 10 zile lucrătoare (14 în situaţii excepţionale) şi livrată la adresa menţionată de client.

 

Ce comision ia firma care îţi aduce maşina?

 

Astfel de firme trăiesc din comisionul primit de la clienţi. Acesta diferă în funcţie de preţul automobilului ales de client. Dacă suma finală este sub 20.000 de euro, comisionul va fi de aproximativ 8% din preţ.

 

Cu cât preţul este mai mare, cu atât rata comisionului este mai mică. Astfel, la maşini de peste 40.000 de euro, clientul va plăti firmei între 3 şi 5%.

 

Transportul pe platformă, ale cărei dimensiuni variază între 6 şi 8 metri, va costa între 300 (o maşină de clasă mica) şi 600 de euro (un SUV), chiar 800 dacă este vorba despre o autoutilitară. Aşadar costurile diferă în funcţie de modelul ales şi de locaţia din care vehiculul trebuie ridicat.

 

Există firme care oferă costuri fixe, indiferent de model sau de locaţie, acestea fiind de 2.000 de euro, plus TVA.

 

Clienţii trebuie să ştie că transportul este asigurat. Firmele care aduc maşini din străinătate pot oferi şi opţiuni de finanţare.

 

 

 

 

Sursa: www.promotor.ro