Mini John Cooper Works Countryman este cel mai puternic model de serie produse vreodată de producătorul britanic aflat în portofoliul BMW. Motorul turbo de 2,0 litri dezvoltă 231 CP şi îi permite să atingă 100 km/h cu plecare de pe loc în 6,5 secunde.

A doua generaţie a lui Mini Countryman va ajunge la clienţi luna viitoare, după ce a fost prezentată în toamna anului trecut. Până atunci, însă, BMW doreşte să mai condimenteze puţin aşteptarea anunţând cea mai sportivă versiune a SUV-ului Mini, John Cooper Works. Cu o putere a motorului de 231 CP, nu este doar cel mai puternic Countryman, ci şi cel mai puternic Mini de serie produs vreodată. Pentru a o putea conduce, însă, fanii Mini vor mai avea de aşteptat: premiera este programată pentru luna aprilie, la Shanghai.

Motorul mai puternic nu este singura caracteristică a lui Mini John Cooper Works Countryman. Sistemul de tracţiune integrală ALL4 oferit standard a fost optimizat folosind experienţa în competiţii a John Cooper Works. Trenul de rulare sport, sistemul de frânare dezvoltat în parteneriat cu Brembo şi kitul de caroserie optimizat aerodinamic contribuie de asemenea la performanţele sportive ale celui mai puternic Mini.

Cuplul maxim al motorului turbo pe benzină de 2,0 litri/231 CP atinge 350 Nm şi este disponibil pe o plajă largă de turaţii, între 1450 şi 4500 rpm. Între motor şi sistemul de tracţiune integrală poate fi configurată o cutie de viteze manuală cu şase trepte sau una automată cu opt trepte. În cazul celei manuale, turaţia motorului este adaptată automată pentru o schimbare dinamică a treptelor de viteză. Viteza maximă atinsă este de 234 km/h, în timp ce acceleraţia de la 0 la 100 km/h durează doar 6,5 secunde, cu 0,8 secunde mai puţin decât în cazul versiunii Cooper S Countryman ALL4.

În ceea ce priveşte trenul de rulare, suspensia sport are un reglaj ferm, adaptat performanţelor sportive ale lui Mini John Cooper Works Countryman. Direcţia Servotronic este oferită, de asemenea, în standard.