VW a confirmat mutarea Passat în uzina Skoda din Cehia şi construcţia unei noi fabrici în Europa de Est. România pare ieşită din calcule, din cauza infrastructurii proaste.

 

Volkswagen a confirmat că viitorul Passat va fi mutat în uzina Skoda din Cehia, pentru a face loc maşinilor electrice care vor intra în producţie în Germania, potrivit Profit.ro.

 

Skoda va avea o altă fabrică în Europa de Est. Herbert  Diess, CEO al Volkswagen Group, a confirmat jurnaliştilor că a fost luată decizia definitivă privind transferul producţiei Passat din Germania în Cehia. Actuala generaţie Passat este produsă, pentru piaţa europeană, în Germania, la Emden, o fabrică prevăzută a fi introdusă în reţeaua de producţie a vehiculelor electrice din Grupul VW.

 

În Cehia, Passat se mută în fabrica din Kvasiny, acolo unde sunt produse Skoda Superb, modelul de clasă medie al cehilor, dar şi SUV-urile Karoq, Kodiaq şi SEAT Ateca. Primele exemplare Passat fabricate în Cehia vor ieşi de pe liniile de producţie în 2023.

 

Până la acel moment, două dintre SUV-uri, Skoda şi SEAT, vor fi mutate la rândul lor în altă uzină, multi-brand, pe care VW intenţionează să o construiască în Europa  de Est.

 

 

 

Sursa: www.digi24.ro