Ford a dezvăluit prima imagine cu noua generaţie Fiesta. Modelul Ford va avea 4 versiuni speciale, printre care Vignale (alură premium) şi Active (gardă la sol înălţată, valenţe de crossover). Motorul Ecoboost de 1.0 litri va avea funcţie de dezactivare a cilindrilor.

Ford a anunţat câteva detalii preliminare atractive despre noua Fiesta, care va fi disponibilă în 4 versiuni speciale. Astfel, Ford Fiesta primeşte mai multe versiuni de echipare care au rolul de a mulţumi diferitele categorii de potenţiali clienţi. cea mai importantă noutate este cea a versiunii cu pretenţii premium Vignale, care va fi acompaniată în gană de versiunea de exhiparea ST-Line, dar şi de Fiesta Titanium, care este reprezentată în singura fotografie publicată până în prezent. Nu în ultimul rând, Fiesta se lansează împreună cu o versiune Active, prin care modeul Ford primeşte valenţe de crossover.

Din punct de vedere tehnologic, Fiesta introduce o premieră mondială: motorul EcoBoost de 1.0 litri va fi prima unitate de propulsie cu 3 cilindri care va avea funcţie de dezactivare a cilindrilor. Astfel, Fiesta 1.0 EcoBoost va dezactiva unul dintre cilindri la viteză de croazieră, economisind astfel carburant pe şosele expres şi autostradă.

La interior, Ford menţionează pentru moment doar un ecran cu diagonala de 8 inch sensibil la atingere şi prezenţa Sync 3, dar şi a unui sistem audio Bang&Olufsen Play.

Automarket