Audi a anunţat un recall pentru un număr de 330.000 de maşini în Germania, din cauza unor posibile probleme la cablurile sistemului auxiliar de încălzire care pot provoca incendii.

Audi, prin vocea purtătorului său de cuvânt, a transmis că va chema în service câteva sute de mii de maşini din Germania, după ce mai mulţi clienţi au semnalat miros de fum în habitaclu.

De recall vor fi afectate 330.000 de maşini, respectiv modelele A4, A5, A5 Cabriolet şi Q5 produse între aprilie 2011 şi mai 2015. Compania va investiga posibile probleme la cablurile sistemului auxiliar de încălzire care ar fi fost de vină pentru mirosul de fum din maşini. Din fericire, nu au fost înregistrate incendii sau alte incidente până acum.

Audi a mai lansat un recall în luna iulie pentru 850.000 de maşini echipate cu motoare diesel V6 şi V8 care respectă standardele de poluare Euro 5 şi Euro 6, cu scopul de a reduce emisiile de oxid de azot.

Vizate atunci au fost toate maşinile Audi din Europa echipate cu motoare V6 şi V8 care respectă normele de poluare Euro 5 şi Euro 6, dar şi maşinile colegilor de Grup de la Porsche şi Volkswagen care utilizau aceleaşi unităţi de propulsie.