Volkswagen a anunţat un nou model care intră în gamă de anul acesta. Este vorba despre modelul Volkswagen Arteon, un coupe cu patru uşi, care se va poziţiona în gamă deasupra Passat-ului.

Noul Volkswagen Arteon se adresează în special familiilor. Este cu aproape 10 centimetri mai lung decât Passat-ul şi mai lat cu 4 centimetri, însă mai scund cu 2,8 centimetri.

În ceea ce priveşte motorizările, noul Volkswagen Arteon va avea o variantă 1.5 TSI de 150 CP , o variantă 2.0 TSI de 190 CP şi o versiune de 280 CP, aceasta fiind dotată şi cu tracţiune integrală 4Motion. De asemenea, motorizările diesel TDI de 2 litri vor avea avea versiuni de 150 CP, 190 CP şi 240 CP (cu variantă biturbo).

Pe lângă Volkswagen Arteon, grupul auto nemţesc se pregăteşte să lanseze nu mai puţin de 60 modele. Potrivit Automarket.ro, cele 10 mărci din cadrul companiei germane îşi vor prezenta toate aceste noi maşini anul acesta.

În gama mărcii Volkswagen este foarte aşteptat noul model Polo, care va fi anunţat la Salonul Auto de la Geneva. De asemenea, tot aici va fi anunţat şi noul Seat Ibiza. În ceea ce priveşte SUV-urile, sunt aşteptate de la grupul Volkswagen şi noi generaţii Touareg şi Porsche Cayenne.

De asemenea, Audi ar urma să prezinte noua generaţie A8, iar Skoda îşi va îndrepta concentrarea spre modelul Yeti, SUV-ul compact al mărcii cehe, care ajunge la cea de-a doua generaţie.