Dodge a grefat motorul V8 de 6.2 litri supraalimentat şi pe sedanul Charger. A rezultat astfel cea mai puternică berlină din lume, cu 717 cai putere şi 880 Nm, scrie Automarket.ro. După ce a lansat modelul Challenger SRT Hellcat, Dodge recidivează acum cu sedanul Charger. Este vorba de noul Charger SRT Hellcat, sedanul american primind motorul V8 supraalimentat de 6.2 litri care dezvoltă 717 CP (527 kW)  şi 880 Nm. Cifrele sunt enorme pentru o berlină, dar Dodge vrea să revină în zona muscle car, atât de iubită peste ocean. Motorul Hemi de 717 CP îi imprimă modelului Charger o viteză maximă de 328 km/oră, iar imensa putere este transmisă către puntea spate prin intermediul unei cutii de viteze automate cu opt trepte ce poate fi comandată şi prin intermediul clapetelor de pe volan.

Transmisia cu opt trepte permite schimbări de treaptă extrem de rapide, iar perfomanţele sunt pe măsură. Un Charger SRT Hellcat poate parcurge un sfert de milă (402 metri) în doar 11 secunde, iar o accelerare de la 0 la 160 km/oră şi frânarea înapoi la zero durează 13 secunde.

Designul exterior reflectă enorma putere de sub capotă, Charger SRT având o grilă neagră extrem de agresivă în partea frontală, flancată de farurile cu lumini LED. Capota are un decupaj pentru a permite un mai bun flux al aerului, iar în spate găsim un spoiler nou, eleron montat pe capacul portbagajului, evacuare dublă. Pentru trenul de rulare, specialiştii Dodge au ales jante de 20 inch „încălţate“ cu anvelope Pirelli P Zero.

La interior, sportivul model se remarcă prin volanul cu partea inferioară teşită şi prin scaunele sport încălzite şi ventilate acoperite cu piele Nappa şi Alcantara. Cel de la volan are parte de un sistem infotainment complex asociat cu un sistem audio Harmann Kardon. Display-ul central are 8.4 inch.

Noul model Charger SRT Hellcat va intra în producţie la începutul anului viitor, dar preţul nu a fost comunicat încă. 

Sursa: Automarket.ro