Porsche lucrează la un automobil cu motor electric bazat pe viitorul model Pajun, conform unor surse interne citate de către jurnaliştii britanici de la Autocar. Porsche vrea să intre în zona automobilelor premium cu motor electric pentru a concura cu americanii de la Tesla. Tesla Model S se bucură de un succes imens atât în America cât şi în Europa, aşa că germanii de la Porsche studiază posibilitatea de a lansa un model similar. Conform publicaţiei britanice Autocar, Porsche are în dezvoltare un model full EV dezvoltat pe platforma viitorului model Pajun. Acesta este în stadiu de cercetare la centrul R&D din Weissach, Germania. Viitorul model va avea o caroserie cu cinci portiere şi va face parte din familia noului model ce va integrat în gamă sub modelul Panamera.

Gama viitorul model va avea variante cu motorizări clasice ce vor concura cu modele premium ca BMW Seria 5 sau Mercedes-Benz E-Klasse, dar Porsche vrea să ofere şi o variantă cu motor electric gândită să fure din clienţii modelului Tesla Model S. Detalii despre viitorul model Porsche electric nu există, singurul lucru dedus fiind că acesta va folosi a doua generaţie a platformei MSB, platformă folosită în acest moment de modelul Panamera.

Cel mai probabil, viitorul model electric va folosi o caroserie uşoară din oţel şi aluminiu şi va avea un ampatament mai mic decât al actualei Panamera. Porsche vrea ca viitorul model să aibă o greutate totală mai mică faţă de cea a limuzinei Tesla Model S. Model S cântăreşte 2.190 kilograme. Pentru propulsie, Porsche va folosi un motor electric sincron de ultimă generaţie şi putem să ne aşteptăm la o putere similară cu cea a modelului american: undeva în jur de 420 CP. Energia electrică va fi stocată într-un set de acumulatori ce vor fi dezvoltaţi, cel mai probabil, în asociere cu Audi. Autonomia ar trebui să depăşească 400 km.

Viitorul model Porsche cu motor electric face parte din strategia grupului Volkswagen de a concura marca Tesla. Pe lângă modelul Porsche, Audi pregăteşte un SUV electic bazat pe viitorul model Q8 ce va concura direct cu Tesla Model X.

Sursa: Automarket.ro