Se ia unul dintre cele mai rapide Lambo-uri din istorie şi se transformă într-o decapotabilă fioroasă. Faceţi cunoştinţă, aşadar, cu noul Lamborghini Aventador LP750-4 SV Roadster.

Acesta este noul Lamborghini Aventador LP750-4 SV Roadster. Cu alte cuvinte, e varianta decapotabilă a animalului pe patru roţi numit Aventador SV, ceea ce înseamnă că trebuie să te aştepţi la cifre de performanţă grozave şi un preţ pe măsură.

Varianta coupe a fost limitată la doar 600 de exemplare produse, ceea ce – ar spune unii – e puţin, însă noul Aventador SV Roadster va fi construit în doar 500 de exemplare, fiecare cu un preţ de pornire de aproximativ 500.000 de euro.

Evident, fiind vorba de Lambo, dacă plăteşti, primeşti. Mai exact, avem de-a face cu un V12 de 6,5 litri care dezvoltă 750 CP, un sistem de tracţiune integrală (după cum îi spune şi numele – LP750-4) şi multă viteză. Nu neapărat în linie dreaptă, ci mai degrabă pe circuit – 2,9 secunde pentru 0-100 km/h şi o viteză maximă de 350 km/h. În comparaţie cu fratele său cu acoperiş fix, noul Aventador SuperVeloce Roadster e în urmă doar la sprint, dar şi acolo e vorba doar despre 0,1 secunde până la 100 km/h.

În spate e un eleron fix uriaş din fibră de carbon, în vreme ce acoperişul e făcut din două panouri din fibră de carbon, fiecare cu o greutate de doar 6 kg. Şi dacă tot a venit vorba de greutate, trebuie să spun că Aventadorul SuperRapid cabrio cântăreşte 1.575 kg, cu 50 kg mai mult decât un Aventador SV coupe.

Decapotabila italiană a debutat în premieră mondială la concursul de eleganţă Pebble Beach 2015