Volvo va introduce propulsoare cu trei cilindri începând cu anul 2016, potrivit Automarket. Noua familie de motoare va fi folosită inclusiv pentru modele ca S60, V60 şi XC60. Volvo a confirmat că va lansa o nouă familie de motoare turbo cu trei cilindri începând cu 2016. Noile propulsoare vor fi folosite în aproape toată gama de modele Volvo, chiar şi pe modele mari ca S60/V60 sau SUV-ul XC60. Noile motoare cu trei cilindri supraalimentate vor face parte şi din eventuale sisteme de propulsie hibrid.

Informaţia a fost confirmată de către Derek Crabb, şeful diviziei globale Volvo de sisteme de propulsie. Primul motor din noua familie cu trei cilindri va un propulsor pe benzină, dar Crabb nu a dorit să dea mai multe detalii. Oficialul Volvo a mai declarat că aceste motoare vor avea un rol crucial în crearea de sisteme hibrid pentru scăderea emisiilor poluante. Toate motoare din noua familie au fost gândite pentru a putea fi folosite împreună cu motoare electrice. Volvo vrea să atingă o medie a emisiilor de CO2 de 75 g/km până în anul 2025.

„Media noastră este acum 120g/km în Europa. Până în 2020 trebuie să ajungem la 95 g/km, dar în Australia, de exemplu trebuie să scădem până la 75 g/km în aceiaşi perioadă de timp“, a mai spus Derek Crabb.

Sursa: Automarket.ro