Se ştie că americanilor le plac autovehiculele electrice. Noi date indică însă că şi europenii cumpără din ce în ce mai multe astfel de autovehicule, scrie Bloomberg. Vânzările de autovehicule electrice au crescut puternic, cu 38%, în primul trimestru al acestui an după ce modele incluzând versiunea îmbunătăţită a modelului Zoe al Renault a câştigat cumpărători în Germania şi Spania.

Pe întreg anul trecut, vânzările au avansat cu doar 2,9%. Înmatriculările noi de autovehicule electrice au crescut în primul trimestru la 32.627 de la 23.703 în UE, Norvegia şi Elveţia, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor Europeni de Automobile.

Creşterea nu a fost pe măsura cererii din America, unde vânzările de autovehicule electrice au urcat cu 49% până la 40.700 unităţi în aceeaşi perioadă. Piaţa auto americană este cu aproximativ 16% mai mare decât cea europeană. Din rândul celor mai mari cinci pieţe auto europene, creşterea vânzărilor de autovehicule electrice a fost mai pronunţată în Germania, unde înmatriculările au înregistrat mai mult de o dublare, la 5.060 unităţI, de la 2.332; Marea Britanie, cu o creştere de 47%, şi Spania, cu 45%. Deşi cererea de autovehicule electrice a crescut de patru ori mai rapid decât întreaga piaţă auto europeană în T1, modelele electrice au reprezentat sub 1% din vânzările regiunii.