Grupul Volkswagen ar putea construi un SUV pentru Seat, brandul său spaniol, la fabrica Skoda  de la Kvasiny, din Cehia.

Modelul ar putea fi produs alături de viitoarea generaţie Skoda Yeti, un SUV compact. Calculele financiare arată că modelul ar fi mai ieftin de asamblat în Cehia, decât la fabrica Seat din Martorell din Spania.

Vânzările de SUV-uri şi crossovere au luat un avânt serios în Europa, iar Seat a rămas singurul brand din cadrul grupului Volkswagen care nu are un SUV în gamă.

Dacă va fi construit, viitorul SUV Seat, mai mult ca sigur, va încorpora platforma modular-transversală MQB (Modularer Querbaukasten), prezentă la modele precum Seat Leon, Audi A3, VW Golf şi Skoda Octavia.

Conducerea Companiei încă studiază oportunitatea financiară a producţiei acestui SUV, însă preşedintele Seat, Juergen Stackmann priveşte cu optimism un astfel de vehicul. Acesta a mărturisit că Seat lucrează de ceva timp la proiectarea unui SUV, însă nu a fost luată nicio decizie privind intrarea în etapa de producţie.

Vânzările Seat se află pe un ritm ascendent, mai ales după introducerea noului compact Seat Leon, care vine în variante de trei şi cinci uşi (hatchback), precum şi în cea de wagon.

Modele noi precum Leon, Toledo compact şi Mii minicar au dat un impuls neaşteptat, de 10%, vânzărilor Seat, anul acesta. Peste 242.000 de modele Sweat au fost vândute în acest an pe piaţa europeană.

Potrivit specialiştilor din piaţa auto, un SUV Seat ar putea încorpora elemente de stil ce au fost văzute la conceptul Seat IBX, cel care a fost prezentat la Salonul Auto de la Geneva din 2011.