Volvo a demarat o campanie de rechemare în service pentru un număr de 822 de automobile, din cauza unei potenţiale defecţiuni la o conductă de alimentare cu carburant. Este vorba despre o galerie din plastic, care se poate topi şi poate conduce la un incendiu la bord.

 

Compania importatoare a mărcii Volvo spune că în România nu au existat accidente produse din cauza acestei defecţiuni. Rechemarea face parte dintr-o campanie mai amplă la nivel internaţional. Volvo anunţase la începutul acestui an că va rechema în service peste 200.000 de automobile, pentru fisuri ale conductelor de carburant la motoarele diesel.

 

Potrivit informării transmise de importator, este vorba despre „o campanie activă de service pentru un număr limitat de autoturisme Volvo model year 2014 - 2019, echipate cu motor diesel în patru cilindri.” 

 

Deşi compania nu a transmis date privind modelele care sunt vizate de campanie, informaţiile transmise anterior de Volvo la nivel global arată că este vorba despre V40, V40CC, S60, S60CC, V60, V60CC, XC60, V70, XC70, S80 şi XC90, toate fiind echipate cu acelaşi motor.

 

Defecţiunea descrisă în notficarea făcută la ANPC spune că „în urma investigaţiilor efectuate, Volvo Cars a identificat faptul că în cazuri foarte rare galeria de admisie din plastic a motorului diesel se poate topi şi deforma. În cel mai rau scenariu exista posibilitatea apariţiei unei surse de foc localizată în compartimentul motor”.

 

Potrivit codificărilor interne, este vorba despre campania R29939 iniţiată pe data de 02.07.2019 şi este valabilă până la data de 31.12.2049. Proprietarii maşinilor vizate de campanie vor fi informaţi individual pentru a fi programaţi în service.

 

 

 

 

 

Sursa: www.profit.ro