Bugatii are în plan construcţia unei noi variante a modelului Veyron, care va fi dotat cu un motor de 1.500 de cai putere, caroserie uşoară şi o viteză de top de 450 de kilometri la oră.

O variantă extremă a Bugatti Veyron ar putea fi lansată anul viitor, scriu cei de la autocar.co.uk. Potrivit surselor citate de publicaţia britanică, inginerii de la Bugatti construiesc o maşină care este "o fantezie în ceea ce priveşte performanţele".

 

Modificările probabile faţă de versiunea Veyron Super Sport pe care se va baza noua maşină includ o scădere drastică a greutăţii prin folosirea fibrei de carbon (greutatea ar urma să scadă cu 200 de kilograme de la 1888 de kg.) şi o creştere spectaculoasă a puterii motorului de la 1184 de cai putere la 1500 de cai putere. Puterea suplimentară ar urma să vincă din creşterea capacităţii motorului the quad-turbo W16, astfel încât acesta să atingă puterea potenţială maximă.

 

Viteza maximă va fi influenţată de limitările tehnologice ale cauciucurilor, însă Super Sport coupé a atins deja un record de 431 de km/oră, şi este foarte probabil ca versiunea extremă a Bugatti Veyron să atingă cel puţin 450 de km/oră.

 

Preţul de vânzare ar urma să fie de 5,9 milioane de euro.

 

Modelul Bugatti Veyron a fost lansat în 2005 şi au urmat două noi versiuni Grand Sport (2009) şi Super Sport (2010), ultima variantă deţinând şi recordul de viteză pentru cea mai rapidă maşină de serie.