Una dintre maşinile fără şofer de la Google a lovit luna trecută un autobuz în California, însă nimeni nu a fost rănit în incident. BBC precizează că a fost pentru prima dată când vehiculul autonom a provocat o coliziune.

La 14 februarie, maşina, care se deplasa cu 3 kilometri la oră, a ieşit în faţa unui autobuz care mergea cu 24 de kilometri la oră, pentru a ocoli un obstacol de pe şosea.

Omul aflat în maşina Google a presupus că şoferul autobuzului va încetini pentru a-i permite maşinii să se încadreze pe banda dorită, aşa că nu a preluat controlul manual. Maşina Google a lovit autobuzul în lateral. Bara de protecţie, una dintre roţile din faţă şi un senzor de pe partea şoferilor au fost stricate în coliziune, notează News.ro.

Accidentul s-a produs în apropiere de sediul Google, în Mountain View.

„Este clar că avem o parte din responsabilitate, deoarece, dacă maşina noastră nu se mişca, nu s-ar fi produs o coliziune. Acestea fiind spuse, şoferul nostru de test a crezut că autobuzul va încetini sau opri pentru a ne permite să ieşim în trafic şi ar fi fost suficient spaţiu pentru asta”, se arată într-un comunicat Google.

Maşinile fără şofer de la Google au parcurs deja peste 1,6 milioane de kilometri în Statele Unite şi au fost implicate până acum numai în coliziuni minore, provocate de alţi şoferi.

Google publică lunar un raport în care oferă detalii despre evoluţia acestui tip de maşini