Scandalul Dieselgate ar putea atrage de la sine o scădere a pieţei auto second hand, spun experţii români. Preţul autoturismelor din grupul Volkswagen ar putea scădea chiar şi cu 10 la sută. Peste 100 de mii de maşini marca Audi, Volkswagen, Seat şi Skoda vor fi chemate în service urile din România, după ce au fost identificate că au instalate softuri care păcălesc testele de poluare. Toţi clienţii Volkswagen, inclusiv românii, pot verifica pe internet dacă maşina lor este din lotul cu probleme.

O simplă accesare a site-ului Volkswagen îi poate lămuri pe români dacă deţin sau nu una din maşinile care au softul ce trişează testul de poluare. Într-un chenar creat special în urma scandalului este introdusă seria de şasiu. Rezultatul este afişat pe loc. Dacă autoturismul are probleme, proprietarul este sfătuit să meargă într-o reprezentanţă Volkswagen. În caz contrar, posesorul maşinii este anunţat că autovehiculul său nu este vizat de nicio măsură.

În România, peste 100 de mii de maşini ar putea ajunge în service-uri pentru a fi verificate. Este vorba despre 59.382 de maşini Volkswagen, 24.122 de automobile Skoda, 19.445 de maşini Audi şi 2.354 de automobile Seat.

Digi 24