Candidaţii ale căror dosare au expirat sau urmează să expire, în perioada 17.03.2020 -15.06.2020, au fost reprogramaţi pentru susţinerea probei practice de către reprezentanţii şcolilor de conducători auto, cronologic, conform datei la care valabilitatea cursului de pregătire a expirat.

           

Candidaţii care urmau să susţină proba practică, în perioada în care această evaluare a fost suspendată, au fost reprogramaţi automat, cronologic, conform zilei corespunzătoare programării anterioare.

Data programării a fost comunicată şcolilor de conducători auto pentru propriii candidaţi.

 

Potrivit celor menţionate anterior, îndrumăm candidaţii să se adreseze şcolilor de conducători auto unde au urmat cursul de pregătire practică.

Programarea pentru susţinerea probei practice de către alţi candidaţi care nu au mai fost programaţi anterior se va efectua începând cu data de 22.06.2020.

 

Proba teoretică va fi reluată începând cu data de 22.06.2020, în baza unei programări on-line, efectuată pe site-urile: www.drpciv.ro şi www.ph.prefectura.mai.gov.ro

 

Reluarea probei practice a examenului pentru obţinerea pemisului de conducere, începând cu data de 02.06.2020, se va efectua cu respectarea următoarelor condiţii:

  • proba practică se va desfăşura pe două intervale orare, aferente a două serii pentru fiecare examinator;
  •  la locul de întâlnire comunicat candidaţilor pentru susţinerea probei practice vor avea acces numai cei care susţin această probă şi instructorii auto;
  • activitatea de instruire a candidaţilor se va desfăşura în spaţii deschise cu respectarea distanţării fizice;
  • examinatorul, candidatul şi martorul vor purta măşti de protecţie pe toată desfăşurarea probei practice. În lipsa acestora va putea fi refuzată de către examinator susţinerea probei;
  • în autovehicul vor fi prezente maximum trei persoane, în acelaşi timp.

 

Şcolile de conducători auto vor asigura igienizarea autovehiculelor cu care se susţine proba practică, iar pentru ocupaţii acestora va fi pus la dispoziţie un flacon cu substanţă dezinfectantă.

De asemenea, vor exista echipamente pentru măsurarea temperaturii corporale, putând fi refuzată examinarea candidaţilor care au o temperatură mai mare de 37,3 Celsius.

 

Din listele de candidaţi vor fi excluse persoanele care figurează în izolare sau carantină.