Primăria Ploieşti a trimis o adresă comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, unde se discută proiectul de lege privind „Reforma în justiţie“ şi care prevede desfiinţarea unor judecătorii din ţară. Deoarece proiectul respectiv prevede şi desfiinţarea judecătoriei Mizil, primăria Ploieşti a făcut demersuri pentru anularea acestei măsuri, care ar duce la mutarea judecătorilor la Ploieşti şi ar aglomera volumul de activitate din clădirea Peco – clădire ce aparţine SC Hale şi Pieţe SA - unde funcţionează acum temporar Judecătoria Ploieşti şi Tribunalul Prahova.
„A rămas pe listă judecătoria Mizil pe lista instanţelor care ar trebui desfiinţate. Dacă s-ar întâmpla lucrul acesta ar fi perturbată activitatea instanţelor de la Ploieşti, pe de altă parte oamenii arondaţi în mod normal judecătoriei Mizil ar trebui să parcurgă peste 30 de kilometri şi ca atare am solicitat Parlamentului, respectiv comisiei juridice, să ia în considerare că ar fi o măsură bună ca judecătoria Mizil să fie menţinută. Avem 32 de localităţi arondate judecătoriei Ploieşti. Judecătoriei Mizil îi sunt arondate 17 localităţi, care ar trebui să revină Ploieştiului. Această măsură va duce la un disconfort atât pentru instanţe cât şi pentru solicitanţi. Am considerat că este bine să facem acest demers pentru pune pe masa Camerei Deputaţilor opinia noastră de a menţine această instanţă“, a declarat Iulian Teodorescu, viceprimarul Ploieştiului.
Iniţial, proiectul de lege prevedea desfiinţarea a 30 de judecătorii însă după dezbateri au mai rămas doar şapte pe lista neagră, printre care şi cea din Mizil.
Clădirea Peco ce aparţine Societăţii Hale şi Pieţe Ploieşti este deja neîncăpătoare pentru activitatea celor două judecătorii, iar mutarea altei instanţe în imobil ar perturba serios actul de justiţie.