Conducerea TCE Ploieşti şi primarul Adrian Dobre doresc cu orice preţ majorările tarifelor pentru transportul în comun.

Astfel, au fost adăugate puncte noi proiectului de hotărâre înaintat spre aprobare Consiliului Local Ploieşti.

Modificările nu vizează scumpirile plănuite deje de operatorul de transport public din municipiu. Majorările propuse prevăd că preţul biletului de o călătorie va fi de 2,5 lei, iar cel pentru două călătorii va fi de 5 lei. Legitimaţia pentru o zi, pe toate traseele  se va majorara cu 50%, de la 4 la 6 lei.

Prin acelaşi proiect se menţine propunerea ca valoarea biletului de suprataxă să fie redusă, însă, de la 63 de lei, cât este în prezent, la numai 25 de lei.

Modificările se referă  la asumarea unor angajamente de către TCE,  la solicitarea Comisiei nr. 3, pentru utilităţi publice, calitatea vieţii şi protecţia mediului, din cadrul CL Ploieşti.

"TCE SA va achiziţiona, din surse proprii, un număr de 20 de distribuitoare automate de vânzare titluri de călătorie, din care un lot de 10 bucăţi până la finele anului 2018, iar diferenţa de 10 bucăţi în primul trimestru al anului 2019", se arată în noua formă a proiectului de hotărâre, publicată zilele trecute pe site-ul Primăriei Ploieşti.

Tot aici se face referire şi la faptul că faptul că societatea de transport se angajează ca, pentru îmbunătăţirea calităţii serviciului prestat, cel mai târziu începând cu 01.11.2018, toate mijloacele de transport utilizate de SC TCE SA Ploieşti pentru transportul public de călători vor fi dotate cu câte două automate bancare de la care posesorii de card bancar emis de orice bancă vor putea să achiziţioneze bilete de călătorie".

Un parteneriat în acest sens a fost încheiat cu BCR încă din luna iulie, iar până la finalul lunii septembrie conducerea TCE promitea că dispozitivele vor fi montate în toate mijloacele de transport în comun aparţinând societăţii. termenul avansat acum este, însă, 1 noiembrie.