La nivelul judeţului Prahova, în data de 05 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) 71 de persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare şi, implicit, evidenţa DSP-ului, au ieşit 25 de persoane şi au intrat alte 14. În carantină instituţionalizată se află 247 de persoane.

 

De la începutul epidemiei şi până în prezent, dintre cei 71 de prahoveni diagnosticaţi cu noul coronavirus, patru au decedat, iar 38 au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi.

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au asigurat ordinea şi siguranţa publică şi au acţionat pentru verificarea persoanelor aflate în evidenţe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locaţiilor de carantinare, fluidizarea circulaţiei rutiere, dar şi în alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât şi o serie de agenţi economici.

În cursul zilei de 04 mai, au fost realizate controale la 33 de agenţi economici din Prahova (20 societăţi comerciale, 13 PFA), au fost legitimate peste 600 de persoane şi oprite în trafic aproape 500 de autoturisme.

În urma acestor acţiuni, au fost aplicate 224 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 310.000 lei. Dintre acestea, opt au fost pentru contravenţii în context, iar 216 au fost date pentru încălcarea restricţiilor de circulaţie prevăzute în Ordonanţele militare.

 

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă solicită cetăţenilor să respecte prevederile Ordonanţelor militare, normele de igienă şi de distanţare socială/fizică recomandate de către specialişti, purtarea măştii în spaţiile publice.

Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus reprezintă modalitatea cea mai sigură de a ţine sub control răspândirea epidemiei.

 

Informaţiile referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv cu noul coronavirus, numărul de teste efectuate, dar şi decesele înregistrate din cauza COVID-19 sunt oferite doar la nivel central de către Grupul de Comunicare Strategică.

Cetăţenii sunt sfătuiţi să se informeze doar din surse oficiale, dar şi să apeleze pentru recomandări sau alte informaţii la TELVERDE - 0800.800.358.