Lipsa primarului Adrian Dobre de la şedinţa legislativului ploieştean de miercuri a dat posibilitatea ca unii consilieri liberali să voteze împotriva “valului de partid”. Este ştiut că Dobre supraveghează îndeaproape votul consilierilor săi, fiind extrem de intransigent în privinţa unităţii de vot a grupului şi asta indiferent de ce crede unul sau altul dintre cei care, fiind în puterea sa, votează !

 

Cu toate eforturile supraomeneşti ale liderului consilierilor locali, Gheorghe Popa, un tip insistent şi gălăgios, dar lipsit de autoritate în faţă colegilor, doi dintre consilierii liberali au simţit aerul “libertăţii” şi au votat cu majoritatea, asumându-şi riscurile.

 

Este suficient să amintim că votul lui Gheorghe Sârbu a fost dat pentru rectificarea bugetului CSM Ploieşti care viza plata salariilor pentru 50 de angajaţi şi plata curentului pe stadionul Ilie Oana, deci pentru rezolvarea unor probleme.

 

Cât despre Zoia Staicu, ea este personajul care l-a proslăvit pe Dobre şi a jucat rolul de pion al acestuia vreme de 3 ani, blocând sistematic orice încercare de dezvoltare a teraselor de vara în Ploieşti, atitudine puternic recompensată de actualul edil. Însă, se pare că simţind sfârşitul mandatului actualului primar, Staicu se “repoziţionează”, căutând noi oportunităţi existenţiale.

 

Că a fost sau nu un gest sinucigaş urmează să vedem, dar cert este că la şedinţa de miercuri, votul liberalilor s-a rupt !

 

Mai mult că sigur, Dobre nu va ierta o astfel de dezetare şi va dori să dea ( din nou ) un exemplu de forţă ! Şi asta după ce a exclus din partid nume sonore care aveau o prestaţie remarcabilă în consiliu, îndepărtând valorile din jurul sau. Pentru că, nu e aşa, în lumea orbilor, chiorul este rege !?