Proiectul “Creşterea accesibilităţii către partea de nord a polului de creştere, în special către Spitalul Judeţean Prahova, prin realizarea pasajului rutier în continuarea DJ 102 peste DN 1B“ - finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013 a fost lansat la sediul Consiliului Judeţean Prahova, în prezenţa reprezentanţilor primăriilor din polul de creştere şi a preşedintelui CJ Mircea Cosma.

Lucrările primului sens giratoriu suspendat din România vor începe cel târziu pe data de 15 august şi vor dura aproximativ 24 de luni. Mircea Cosma a ţinut să precizeze că se va ocupa personal de supravegherea lucrărilor, astfel încât acestea să fie finalizate pe data de 1 decembrie 2014.

Giratoriul care se va construi la intersecţia spre Păuleşti va avea o rază exterioară de 51 de metri şi o lăţime de 11 metri. Proiectul va fi finanţat din fonduri europene şi va costa 79 de milioane de lei, contribuţia Consiliului Judeţean la acest proiect fiind de doar trei milioane de lei.

În cadrul Polului de creştere şi dezvoltare Ploieşti, CJ Prahova a câştigat finanţarea a alte cinci proiecte în afara giratoriului de pe DJ 102. Este vorba despre pasajul pe DJ 230, reabilitarea centrelor de asistenţă socială de la Nedelea şi de la Băicoi, de reabilitarea Muzeului Ceasului din Ploieşti şi de realizarea centrului de afaceri Lumina verde de la Ploieşti