Peste 1.300 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne sunt angrenaţi, pe 25 mai, în Prahova, pentru asigurarea ordinii publice, precum şi pentru protecţia celor 622 de secţii de votare, pe timpul alegerilor pentru Parlamentul European, precum şi a alegerilor parţiale în două comune, Măgureni şi Păuleşti.

MAI a mobilizat în Prahova 1.320 de cadre dintre care 690 sunt poliţişti din cadrul IJP, 360 sunt  jandarmi şi 270 de pompieri din cadrul ISU. Aceste forţe vor asigura protecţia celor 622 de secţii de votare, amplasate în 493 de locuri. Vor fi luate măsuri de protecţie şi la cele 10 secţii de votare pentru alegerile parţiale pentru unele autorităţi locale.

Alţi 255 de poliţişti şi 30 de jandarmi se vor afla în stradă, în perioada desfăşurării procesului electoral, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale. De asemenea, pentru soluţionarea semnalărilor cu privire la evenimentele produse în ziua alegerilor vor acţiona  156 de poliţişti, constituiţi în 64 de echipe operative.

Totodată, a fost stabilit şi un efectiv de rezervă format din 446 de angajaţi M.A.I., care va fi în permanenţă pregătit să acţioneze, dacă situaţia operativă va impune acest lucru.

Astfel, în total, peste 1.700 de angajaţi M.A.I. vor fi angrenaţi în misiuni, duminică, 25 mai 2014, pentru buna desfăşurare a scrutinului electoral.