Zece ani de închisoare cu executare este pedeapsa decisă de judecătorii Tribunalului Prahova într-un dosar de crimă care a îngrozit judeţul. Doi copii au rămas fără mamă, după ce Cristian Anton, un bărbat în vârstă de 25 de ani, şi-a ucis iubita şi i-a aruncat trupul într-o răpă. Crima s-a petrecut în luna septembrie 2020, iar cadavrul femeii a fost descoperit pe 4 octombrie 2020.

În sentinţa a magistraţilor Tribunalului Prahova se precizează din start că această condamnare s-a făcut cu acord de recunoaştere a faptei. Florian Cristian Anton, aflat acum în Penitenciarul Mărgineni, a fost condamnat la 10 ani de închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi pentru o durată de cinci ani după executarea pedepsei cu închisoarea. Instanţa a dispus şi prelevarea de probe biologice de la inculpat, în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.

În plus, judecătorii au admis în parte acţiunea civilă introdusă de părţile civile din dosar (inclusiv cei doi copii ai victimei) şi l-au obligat pe inculpat la plata a câte 50.000 de euro daune morale către cele trei persoane. De asemenea, inculpatul a fost obligat şi la plata unei pensii de întreţinere în favoarea copilului minor al victimei, în cuantum de 16.5 % din venitul net lunar de la data decesului femeii, 25.09.2020, şi până la data împlinirii vârstei de 18 ani.

Magistraţii au dispus şi luarea măsurii sechestrului asigurator asupra tuturor bunurilor mobile si imobile prezente si viitoare ale inculpatului până la concurenţa sumei de 150.000 Euro. Decizia de astăzi nu este una definitivă, putând fi atacată cu apel.

Vă reamintim că pe data de 4 octombrie, într-o zonă împădurită din apropierea comunei Cosminele a fost găsit cadavrul unei femei. Locul le-a fost indicat poliţiştilor de către criminal. Anchetatorii investigau dispariţia unei femei din Ploieşti. În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că în data de 25 septembrie 2020,  femeia a avut  un conflict spontan cu Florian Anton, cu care avea o relaţie apropiată, chiar în zona în care a fost găsit cadavrul. Bărbatul a motivat că s-a înfuriat când a aflat că iubita sa fusese căsătorită şi avea doi copii. A lovit-o cu pumnii, după care a strangulat-o şi a aruncat-o într-o râpă. Inculpatul a fost reţinut pe 4 octombrie 2020 pentru omor şi ulterior a fost arestat preventiv.