În sfârşit cineva s-a gândit să mai cosmetizeze clădirile de sorginte socialistă în acest oraş, mult prea gri, în care s-a construit mult, repede şi fără nicio grijă pentru estetică în anii comunismului.

Primăria Ploieşti şi elevii Liceului de Artă Carmen Sylva şi SC Dalkia Termo Prahova SRL au demarat proiectul „Colorăm Ploieştiul“, care îşi propune înfrumuseţarea oraşului prin schimbarea aspectului estetic al punctelor termice din oraş.

Iniţiativa este o picătură într-un ocean dar măcar va scoate din selenar clădirile puctelor termice.

În acest an iniţiatorii proiectului şi-au propus să coloreze faţada a  cinci puncte termice din Ploieşti, sperând ca în anii următori să fie pictate toate punctele termice din oraş.

În viitor poate acest proiect va extins şi pentru Palatul Administrativ, sediul ASSC, clădirea fostei şcoli de şoferi de pe Şoseaua Vestului şi propunerile pot continua cu foarte multe exemple de urâţenie urbanistică şi arhitecturală.

Pentru început, tinerii artişti ai Liceului de Arta „Carmen Sylva“ au pictat punctul termic aflat în curtea liceului. La festivitatea de final de an şcolar 2013-2014 a fost dezvelită şi inedita pictură - o istorie a arhitecturii. Pentru finalizarea acesteia elevii au avut nevoie de două săptămâni de muncă intensă şi de 15 l de vopsea, pusă la dispoziţie de SC Dalkia Termo Prahova SRL.

 Pana la finalul acestui an vor mai fi realizate picturi pe alte 4 PT din Ploieşti:

- Punctul termic 17 Malu Roşu- strada Aleea Vlăsiei,          

- Punctul termic 2 Calea Bucureşti, Bulevardul Bucureşti, lângă bloc 5 H,

- Punctul termic 3 Centru, Strada Văleni, bloc 33 F, 

- Punctul termic 11 Vest, Aleea Bahluiului, bloc 150.