Primarul Adrian Dobre dezvoltă Ploieştiul cum ştie el mai bine...adică...cu ajutorul studiilor de oportunitate...Mai nou a inventat unul necesar implementării unui nou sistem de monitorizare video al oraşului!

Primăria Ploieşti a publicat, săptămâna trecută, un anunţ de achiziţie directă, privind servicii pentru întocmirea unui studiu de oportunitate în vederea implementării, în municipiu, a unui sistem de monitorizare video., iar preţul este unul pe măsură...80.000 de lei!

Proiectul nu este o premieră pentru Ploieşti. Cu ani în urmă, un astfel de sistem a fost implementat în unităţile de învăţământ din municipiu, dar încă de la început a dat rateuri, iar, odată cu trecerea anilor, a devenit inutil.

Primarul Ploieştiului se referea la începutul anului şcolar la un proiect referitor la implementarea unui sistem mai complex, care să asigure monitorizarea video nu numai în unităţi de învăţământ, ci şi în alte spaţii publice.  Valoarea estimată a contractului pentru realizarea studiului de oportunitate, prima etapă a documentaţiei în vederea implementării unui astfel de proiect,este de 84.000 de lei, fără TVA. Caietul de sarcini arată că monitorizarea este "justificată de infracţionalitatea în zonele de interes public".

În acelaşi document se mai arată că "prin implementarea unui sistem de monitorizare activităţi se va urmări detectarea, identificarea şi descurajarea următoarelor tipuri de activităţi: furt, tâlhărie, vandalism, folosirea armelor albe sau de foc, trafic de droguri, constrângeri asupra persoanelor, în special asupra copiilor, ameninţări teroriste, consum de alcool şi stupefiante, orice recurgere la violenţă în zonele monitorizate".

Sistemul ar urma să asigure monitorizarea video pe domeniul public al municipiului, mai precis zonele instituţiilor de învăţământ de stat (creşe, grădiniţe, şcoli, licee/colegii, respectiv intrările principale), aglomerările urbane (parcuri, locuri de joacă, pieţe publice), principalele intersecţii rutiere, parcările, proximităţile spitalelor, instituţiile de cult şi zonele în care sunt sau vor fi amenajate platforme de gunoi.

Suntem convinşi că şi acest studiu va ajunge tot la coşul de gunoi ca şi precedentele, nu de alta, dar deşi s-au plătit bani grei pe studii de oportunitate...nou spital municipalt nu există nici măcar pe hârtie sau TCE se zbate în continuare în pragul falimentului...

Ne întrebăm doar ce studii va mai inventa primarul liberal Adrian Dobre pentru a plăti cu bani grei firmele apropiate....