În urma fenomenelor meteorologice periculoase produse în zona de competenţă a inspectoratului, pompierii prahoveni au intervenit marti seara cu motopompe pentru evacuarea apei din 7 locaţii, respectiv Lipaneşti, Ploiesti, Targsorul Vechi, Bărcăneşti, Paulesti, Brazi şi Boldesti Scaeni acestea fiind inundate ca urmare a precipitaţiilor din ultimele ore.

Patru locuinte, cinci gospodării dar si un garaj din localitatea Bărcăneşti au fost inundate din cauza precipitaţiilor abundente. Totodată, pompierii au intervenit cu motopompe  în comuna Lipanesti, pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie si o locuinta, în localitatea Targsorul Vechi pentru evacuarea apei dintr-o locuinta si o gospodarie, în comuna Paulesti la o locuinta particulară si in orasul Boldesti Scaeni la o locuinta. De asemenea, in municipiul Ploiesti, pompierii prahoveni au actionat pentru evacuarea apei dintr-o brutărie din cartierul Mitică Apostol.
În localitatea Brazi pompierii au evacuat ape din două subsoluri de bloc.

In localitatea Plopeni,  echipajele au acţionat pentru degajarea unui copac cazut pe firele de alimentare cu energie electrică.

32 pompieri militari cu 14 mijloace au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice de protecţie a comunităţilor precum şi pentru evacuarea apei din zonele inundate.