În data de 12.11.2020, în jurul orelor 22:10, o patrulă de jandarmi din cadrul I.J.J.Prahova, în timp ce executa misiuni specifice, a depistat pe raza localităţii Blejoi, în spatele magazinului de bricolaj "Leroy Merlin", în sensul giratoriu din apropierea strazii Buda, o persoana de sex masculin ce sustragea cu ajutorul unui furtun din cauciuc, din rezervorul unui autotren, produs cu miros şi aspect specific de motorină.

 

La vederea patrulei de jandarmi, persoana în cauză a aruncat furtunul în iarbă, iar canistra din plastic care avea capacitatea de 20 litri, fiind aproape plină, a introdus-o în cutia de scule a remorcii. In timpul stabilirii identitatii persoanei şi identificării tuturor mijloacelor materiale de probă, persoana în cauză a scos din portofel două bacnote a cate 100 lei pe care le-a oferit lucratorilor jandarmi pentru ca aceştia să nu ia măsurile legale faţă de fapta constatată.

 

Jandarmii, sesizând intenţia persoanei de a le oferi o sumă de bani pentru a nu îşi îndeplini atribuţiile legale, au procedat la inregistrarea audio a acestui fapt.

 

A fost anunţată de îndată Structura D.G.A.Ploiesti, la fata locului prezentandu-se o echipă operativă din cadrul D.G.A. care a întreprins măsurile legale.

 

În raport cu faptele persoanei depistate, jandarmii au întocmit documentele specifice pentru sesizarea organelor de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt şi dare de mită, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 228, respectiv art. 290 Cod penal.