Concertul în Do major, pentru pian şi orchestră, KV 467 de Wolfgang Amadeus Mozart şi Simfonia a VIII-a în Fa major, op. 93 de Ludwig van Beethoven compun programul serii de joi, 14 iunie, de la Filarmonica „Paul Constantinescu„. La pupitrul dirijoral al orchestrei simfonice se va afla maestrul Misha Katz, invitată fiind Alina Bercu, una dintre cele mai talentate tinere pianiste ale României. Concertul simfonic “Mozart & Beethoven” este programat să înceapă la ora 19.00.

                                                           

Despre maestrul Misha Katz, specialiştii spun că face parte din categoria puţinilor dirijori capabili „să fanatizeze, să stârnească valuri de entuziasm şi ardoare„. Contestat pentru că nu ar respecta regulile tradiţionale de dirijat, Misha Katz transformă concertele sale în veritabile spectacole. S-a născut în Rusia, la Rostov pe Don, într-o familie de muzicieni. A început să studieze violoncelul la vârsta de cinci ani, fiind îndrumat, la Conservatorul Ceaikovski de la Moscova, de celebrul Mstislav Rostropovici. Studiul dirijatului de orchestră l-a început alături de tatăl său, iar în 1976 obţinea Marele Premiu al URSS. În 1985 s-a stabilit în Franţa.

 

Alina Bercu este o prezenţă constantă în lumea muzicală internaţională. Născută la Câmpina, a început să studieze pianul la vârsta de 7 ani alături de prof. Magdalena Toma. În anul 2006, când avea numai 16 ani, a fost admisă la Universitatea de Muzică „Franz Liszt“ din Weimar, unde a beneficiat de îndrumarea prof. Grigory Gruzman. Tot în Germania, Alina Bercu a urmat cursurile de masterat coordonate de prof. Wolfgang Manz de la Universitatea de Muzică din Nürnberg. Aici a participat la cursuri de măiestrie susţinute de nume mari ale scenei: Lory Wallfisch, Rudolf Buchbinder, Leslie Howard, Robert Levin sau Andras Schiff.

 

Biletele se găsesc la Casa de Bilete a Filarmonicii, Agentia Teatrală şi on-line pe www.filarmonicaploiesti.eu la preţuri de 20 de lei - întreg, 15 lei - pensionar şi 5 lei - elev şi student.

 

 

 

Sursa: Filarmonica Paul Constantinescu