Dispozitivele de poliţie sunt la datorie şi în acest sfârşit de săptămână, pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale în vigoare, pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu virusul SARS-COV-2, precum şi pentru asigurarea unui climat de ordine publică şi siguranţă rutieră.

 

Pe raza tuturor staţiunilor montane de pe Valea Prahovei, dispozitivele de ordine şi siguranţă publică au fost suplimentate astfel că poliţiştii, sprijiniţi de jandarmi şi colegi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, sunt la datorie pentru a asigura respectarea regulilor pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

 

Totodată, dispozitvul constituit din politişti rutieri este prezent pentru supravegherea şi fluidizarea traficului pe principalele artere care duc spre Valea Prahovei, respectiv DN 1 şi DN1 A.

 

Recomandăm conducătorilor auto care aleg să mergă pe Valea Prahovei în acest final de săptămână să ia în considerare şi varianta DN1A: Ploieşti - Vălenii de Munte - Cheia - Săcele. Reamintim participanţilor la trafic să îşi păstreze calmul, să respecte regimul legal de viteză, să manifeste atenţie sporită în trafic, să respecte regulile de circulaţie şi semnalele poliţiştilor rutieri.

 

Suntem prezenţi în stradă, nu pentru a aplica sancţiuni ci pentru a ajuta cetăţenii să conştientizeze faptul că este necesar să respectăm efortul comun pentru limitarea răspândirii SARS-COV-2. Deşi se acţionează preventiv, faţă de abaterile de la normele legale în vigoare vor fi luate măsurile legale care se impun.