Gata cu cozile imense la Telecabina din Buşteni. Drumul spre Babele a fost asfaltat printr-un parteneriat între consiliile judeţene din Prahova şi Dâmboviţa DJ 713, Drumul Daciei, cum l-a denumit Mircea Cosma, a fost asfaltat.

„Lucrările au demarat în anul 2010, iar zilele trecute, împreună cu subprefectul Rodica Paraschiv am făcut prerecepţia lucrărilor. Acum putem ajunge cu maşina la Babele, iar TransBucegiul este mult mai spectaculos decât faimoasa Transalpina”, a declarat Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova.

În total au fost asfaltaţi 16 kilometri de drum, iar în prezent se mai lucrează la montarea balustradelor şi la marcarea şoselei. Investiţia a costat peste 50 de milioane de lei şi va fi inaugurată oficial pe 31 august cu prilejul Zilei Limbii Române.

Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova, a anunţat că la Crucea de pe Caraiman va fi organizată o amplă manifestare culturală la care vor participa reprezentanţi din toate judeţele României Mari. „Vom avea peste 30 de minute de focuri de artificii cu acest prilej. Dar pentru a nu cauza probleme animalelor sălbatice, vom face o repetiţie pe 22 august. Trebuie să ne asigurăm că vom avea o manifestare perfectă”, a mai spus Cosma.


Vrei adrenalină? Mergi pe TransBucegi! FOTO şi VIDEO - 23 august 2013

Mircea Cosma inspectează TransBucegi - 22 august 2013

Telecabină de la Buşteni la Azuga şi şosea de la Gura Diham la Râşnov - 22 august 2013