Un incident ieşit din comun a avut loc sâmbătă, 16 ianuarie, la baza pârtiei Kalinderu din Buşteni, unde un salvator montan a fost bruscat de un turist, după ce o ambulanţă a intrat în apropierea pârtiei pentru a prelua o persoană rănită.

 

Salvamontistul de la Serviciul Public Judeţean Salvamont Prahova a intervenit când un grup de oameni a atacat ambulanţa cu bulgări de zăpadă şi cu băutură, pentru că le-ar fi speriat copiii din cauza semnalelor acustice. "Avem şi noi copii mici şi e normal", a fost replica unuia dintre cei prezenţi. Cu toate că din imaginile filmate de un martor se observă că echipajul ambulanţei nu a pus în pericol pe nimeni, câţiva turişti au devenit recalcitranţi, iar salvatorul montan a încercat să aplaneze starea de agitaţie a acestora. Însă intervenţia sa a avut exact efectul invers, pentru că unul dintre turişti (în foto), l-a bruscat, pentru a-l determina să plece.

 

Niciun om de ordine nu s-a aflat în zonă în momentul respectiv, deşi, ca peste tot pe pârtiile de pe Valea Prahovei, şi la Kalinderu a fost puzderie de oameni, iar jandarmii şi poliţiştii ar fi trebuit să patruleze pe domeniile schiabile, pentru a preveni eventualele probleme.

 

 

 

Sursa: www.prahovainfo.ro