Comisarul şef Gheorghe Parepa a fost transferat din funcţia de adjunct al şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova în cea de director adjunct în cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale, structură integrată IGPR.

„Începând cu data de 13.03.2014, prin Dispoziţia Inspectorului General al Poliţiei Române, chestor - şef de poliţie Petre Tobă, comisarul - şef de poliţie Parepa Gheorghe, adjunct al şefului inspectoratului de poliţie judeţean la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, a fost împuternicit să îndeplinească atribuţiile funcţiei de director adjunct la Direcţia de Investigaţii Criminale, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române“, se arată în comunicatul emis de către IJP Prahova.

Gheorghe Parepa, în vârstă de 49 de ani, lucrează în cadrul Poliţiei de 26 de ani. Acesta şi-a început cariera pe vremea Miliţiei, ca ajutor al şefului de post, ulterior şef de post în comuna Şirna. Acesta a avansat constant iar din 2001 a devenit şef de compartiment în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti. Din 2008, Parepa a devenit şeful Secţiei 5 din Ploieşti, (secţie desfiinţată). În 2010 a devenit şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor Prahova, iar din 2010 adjunctul şefului IJP Prahova.