Bugetul de venituri şi cheltuieli pentru 2014 al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România prevede suma de 50 de milioane lei pentru litigii şi despăgubiri, din care 4,5 milioane lei vor fi achitaţi tinerei care şi-a pierdut mâna dreaptă în urma unui accident rutier, potrivit Agerpres.

„În bugetul de venituri şi cheltuieli al CNADNR SA, aprobat prin Hotărârea de Guvern cu nr. 316/16.04.2014, sunt prevăzute fonduri pentru despăgubiri obţinute urmare a unor hotărâri judecătoreşti. Astfel, la capitolul venituri proprii, sunt provizionate pentru litigii sume în valoare de 50 milioane lei din care, pentru dosarul cu nr. 11318/3/2012, în care Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA are calitatea de pârâtă, suma de 4,5 milioane lei“, se arată în comunicatul companiei.

CNADNR va executa hotărârea judecătorească de plată a despăgubirii de un milion de euro unei tinere care şi-a pierdut mâna dreaptă în urma unui accident rutier de îndată ce aceasta va fi comunicată, iar suma urmează să fie suportată din bugetul companiei, unde, anual, sunt prevăzuţi bani pentru despăgubiri, a declarat, pe 12 iunie, ministrul Transporturilor, Dan Şova, într-o conferinţă de presă.

„Este o chestiune de umanitate cu ce s-a întâmplat cu tânăra care şi-a pierdut mâna. Este foarte bine dacă s-a dat această hotărâre judecătorească. Cum se va comunica, CNADNR va executa hotărârea judecătorească. Suma se va plăti din bugetul CNADNR unde există prevăzuţi anual bani pentru despăgubiri, pentru că din hotărârile judecătoreşti care se pronunţă anual există foarte multe sume care reprezintă despăgubiri, în special cele care vin de la exproprieri, pentru că exproprierile sunt stabilite la valori foarte mici şi de foarte multe ori cei care acţionează în instanţă câştigă“, a spus Şova.

CNADNR va plăti daune morale de un milion de euro unei tinere care şi-a pierdut mâna dreaptă în urma unui accident rutier petrecut în 2006, a decis definitiv, în luna iunie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Georgiana Elena Ghegeliu a dat în judecată CNADNR la Tribunalul Bucureşti, după ce a fost implicată într-un accident auto, iar această instanţă a decis, în aprilie 2013, ca tânăra să primească daune morale de un milion de euro. Decizia a fost întărită de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a stabilit că suma ce va fi plătită de CNADNR să fie de un milion de euro.

În urma procesului deschis în justiţie, instanţa a stabilit că de vină pentru producerea accidentului ar fi administratorul drumului, care nu a reparat elementele de siguranţă a traficului rutier montate pe acel drum, pe partea dreaptă a sensului de mers spre Braşov.