Judeţul Prahova se află sub cod portocaliu de ger şi cod galben de ninsori, dar vremea rea prognozată de meteorologi nu impresionează autorităţile locale şi judeţene care au decis să nu suspende cursurile în nicio şcoală sau gradiniţă.

Prefectul Mădălina Lupea a spus la finalul Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă că niciun director de şcoală şi niciun primar nu au solicitat suspendarea cursurilor din cauza condiţiilor meteorologice.

Potrivit prevederilor legislative, inspectoratele şcolare judeţene pot aproba suspendarea cursurilor la solicitarea directorilor şcolilor, în funcţie de condiţiile meteorologice.

Vă reamintim că judeţul Prahova se află sub avertizare meteorologică cod galben de ninsori abundente şi viscol.Vântul va avea intensificări cu viteze de 45…55 km/h viscolind şi spulberând zăpada şi diminuând vizibilitatea

Codul portocaliu de ger este valabil până la 1 martie. Temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 şi -8 grade, cele minime se vor încadra în general între -22 şi -12 grade, iar rafalele vântului vor accentua senzaţia de frig.