Au apărut primele informaţii despre cum s-a produs tragedia de sâmbătă după amiază din localitatea prahoveană Dumbrava, în urma căreia un poliţist local şi-a pierdut viaţa.

Din informaţiile furnizate duminică de IJP Prahova, din primele cercetări, reiese că vinovat pentru producerea tragediei ar fi fost chiar poliţistul local care şi-a pierdut viaţa.

"Din primele verificări a rezultat că accidentul rutier s-ar fi produs în următoarele împrejurări:

Conducătorul autospecialei de poliţie locală, ajuns la trecerea la nivel cu calea ferată dublă fără bariere şi semibariere, s-ar fi angajat în traversarea acesteia, fără a respecta semnificaţia semnalelor acustice şi luminoase, aflate în funcţiune", a anunţat IJP Prahova.

Şoferul, care a murit, era poliţist local şi avea 42 de ani.

Precizările Poliţiei vin după ce, ieri, Sindicatul Poliţiei Locale "Mihai Viteazul" a lansat acuzaţii potrivit cărora barierele de la trecerea la nivel cu calea ferată nu ar fi funcţionat. Din datele furnizate de IJP reiese, însă, că aici nu erau instalate bariere.

Tot duminică, Poliţia Prahova a mai anunţat că în cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpa şi vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a modului în care s-a produs evenimentul.