Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie are un nou director, după ieşirea la pensie a Liei Maria Voicu. Prin dispoziţia preşedintelui Consiliului Judeţean a fost numit cu titlu interimar în funcţia de director, Marinela Peneş, fostul director adjunct al muzeului. După o perioadă de 23 de ani în fruntea Muzeului de Istorie, Lia Maria Voicu, a depus cerere pe 6 ianuarie privind încetarea contractului de management, deoarece şi-a depus dosarul de pensionare. Aceasta a lucrat în cadrul instituţiei timp de 38 de ani.

Conform legislaţiei în vigoare, Marinela Peneş va asigura interimatul conducerii Muzeului de Istorie pe o perioadă de 120 de zile, până la organizarea concursului de ocupare a postului.

Marinela Peneş nu s-a hotărât dacă va candida la concursul pentru postul de director, însă are de gând să dinamizeze activitatea muzeului.

„Vrem să ridicăm standardele muzeului, să optimizăm reprezentativitatea. În acest an vom merge pe planurile existente. Se va schimba forma şi tipul de implicare“, a declarat Marinela Peneş.
Aceasta lucrează în cadrul Muzeului de Istorie şi Arheologie de 32 de ani, fiind de profesie arheolog, iar din 2008 ocupă funcţia de director adjunct, fiind responsabilă până acum cu muzeele memoriale din judeţ.