Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Ploieşti şi Constanţa au depistat un bărbat, care era urmărit internaţional de autorităţile din Italia, pentru comiterea unui omor./ Cel în cauză este bănuit că ar fi fost membru al unei grupări specializate în trafic de droguri pe teritoriul României.

La data de 3 mai a.c., poliţiştii brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate din Ploieşti şi Constanţa au depistat, în staţiunea Mamaia, un bărbat, de 38 de ani, din Brăila, bănuit de trafic de droguri şi urmărit la nivel internaţional.

Pe numele acestuia, autorităţile judiciare din Italia au emis, în anul 2008, un mandat european de arestare, pentru comiterea infracţiunii de omor, fiind bănuit că, la sfârşitul anului 2008, împreună cu alte persoane, ar fi ucis un  bijutier din Roma, pe care apoi  l-ar fi jefuit.

De asemenea, cel în cauză este bănuit că ar fi fost membru al unei grupări infracţionale specializate în trafic de droguri de risc şi de mare risc, care ar fi acţionat pe raza municipiilor Ploieşti şi Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Bacău şi Vrancea.

Acesta a fost condus la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploieşti, în baza unui mandat de aducere.

Bărbatul a fost reţinut, urmând a fi prezentat magistraţilor, pentru demararea procedurilor specifice de cooperare judiciară cu autorităţile italiene.

Pentru probarea activităţii infracţionale a grupării din care făcea parte acesta, în luna februarie 2015, cu sprijinul poliţiştilor de combatere a criminalităţii organizate din Bucureşti, Bacău, Ilfov şi Vrancea, poliţiştii B.C.C.O. Ploieşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 5 percheziţii. Au fost puse în executare 35 de mandate de aducere.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate 560 de comprimate de ecstasy, peste 100 de grame de cannabis şi 15 grame de cocaină. Au fost dispuse măsuri preventive faţă de cinci persoane, dintre care una a fost reţinută şi ulterior arestată, iar alte 4 au fost cercetate sub control judiciar.

Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale - Inspectoratul General al Poliţiei Române şi al jandarmilor.