Ani de zile ploieştenii care locuiesc la casă au plătit din taxele şi impozitele lor subvenţia la încălzire a celor de la blocuri. Toată lumea discuta despre această anomalie, dar nimeni nu a avut curajul să pună piciorul în prag şi să facă dreptate. S-a perpetuat o stare de fapt, o situaţie discriminatorie care a fost acceptată tacit de toată lumea.

În şedinţa Consiliului Local Ploieşti de joi, aleşii PSD au făcut dreptate. Social democratul Robert Vâscan a propus un amedament prin care subveţia pentru încălzire era acordată şi celor care nu sunt racordaţi la sistemul centralizat de termoficare, în traducere celor care au centrale termice la bloc, dar şi celor care locuiesc la case.

Astfel, toţi ploieştenii, atât cei de la bloc, cât şi de la case, vor primi subvenţie la încălzirea locuinţelor.

Decizia a fost adoptată astăzi de consilierii locali, odată cu aprobarea subvenţionării tarifului la gigacalorie (preţul oficial este de 375,27 lei, însă ploieştenii vor plăti 222,49 lei/ Gcal).

Chiar dacă amendamentul PSD nu a fost apreciat de primarul Adrian Dobre, liberalii l-au votat că doar e campanie electorală şi nu ar fi dat bine în ochii ploieştenilor să nu accepţi subvenţie şi pentru cei de la case. Iar proiectul iniţial a fost adoptat cu unanimitate de voturi.

Interesant că amendamentul PSD conţine şi un punct care spune clar că în situaţia în care nu este acordată subvenţie şi pentru cei care locuiesc la case, proiectul de hotărâre se anulează! Cu alte cuvinte, primarul Dobre va trebuie să întocmească urgent un regulament de acordare a subvenţiei şi pentru cei de la case, altfel nu o poate acorda nici celor de la bloc!

"Veste bună pentru ploieşteni! Consiliul Local Ploieşti a adoptat proiectul prin care se acordă subvenţie pentru sezonul rece pentru TOŢI ploieştenii, indiferent dacă locuiesc la bloc sau la case! Este o premieră pentru Ploieşti şi îi felicit pe colegii mei, consilierii PSD, pentru ideea de a-i trata egal pe ploiesteni, indiferent dacă locuiesc la casă sau la bloc şi indiferent de modalitatea de încălzire a locuinţelor!", a anuţat viceprimarul Cristian Ganea, pe contul său de Facebook.