Proiectul de hotărâre privind modificarea Regulamentului parcărilor administrate de SGU Ploieşti a fost inclus pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local programate pentru miercuri, 25 aprilie. Documentul cuprinde tarifele detaliate propuse pentru persoane fizice, instituţii publice şi persoane juridice/PFA-uri, în cazul abonamentelor lunare/trimestriale/semestriale şi anuale care vor putea fi achiziţionate şi le vor da dreptul titularilor să utilizeze parcările cu plată din municipiu.

Astfel, pe lângă tariful de 2 lei/oră/loc sau 1 leu/30 de minute/loc se propun, pentru abonamente, respectiv permis de parcare, tarifele din imaginea de mai sus.

Practic, cel mai mare tarif sub formă de abonament/permis parcare ar urma să fie achitat de firmele sau persoanele fizice autorizate care optează pentru varianta lunară: 250 de lei/maşină/lună. Pe an, costul s-ar ridica la 3.000 de lei pe maşină.

Pentru plata pe un an, în avans, tariful scade la 1.800 lei/auto, inclusiv TVA.

În cazul persoanelor fizice, tariful propus pentru un abonament lunar este de 80 de lei, rezultând un cost de 960 de lei/an.

Proiectul propune gratuităţi pentru vehiculele care aparţin:

a) fundaţiilor şi asociaţiilor cu activitate umanitară, care asigură transporturi, în interesul persoanei asistate

b) persoanelor fizice cu domiciliul stabil în zona riverană şi care deţin autoturisme înmatriculate la adresa respectivă (în baza unui permis riveran, cu menţiunea că se poate elibera un singur permis riveran/persoană)

c) persoanelor cu domiciliul în municipiul Ploieşti şi care au certificat de încadrare în grad de handicap

d) persoanelor persecutate politic.

Potrivit documentaţiei anexate proiectului, propunerea este motivată prin faptul că “ţinând cont de ritmul anual de creştere a numărului autoturismelor în municipiul Ploieşti, SGU consideră necesară o mai bună gestionare a parcărilor publice cu plată. Printr-o eficientă administrare se vor crea venituri suplimentare care vor duce la identificarea şi amenajarea de noi parcări necesare cerinţelor cetăţenilor de a parca în mod civilizat”.

SGU precizează că dispune, în acest moment, de 1.652 de locuri obişnuite şi 67 pentru persoane cu handicap, în 32 de parcări cu plată administrate de societate.



Sursa: www.telegrama.ro