Adjunctul şefului Poliţiei Prahova, Adrian Rădulescu, a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA Ploieşti în dosarul în care acesta este cercetat alături de şeful DGA Prahova, Constantin Ispas, şi ofiţerul BCCO Emanuel Saghel, aceştia din urmă fiind duşi la instanţă cu propunere de arestare.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii anticorupţie din cadrul Serviciului Teritorial Ploieşti al DNA l-au pus sub control judiciar pe comisarul şef Adrian Rădulescu, adjunctul şefului Poliţiei Judeţene Prahova, reţinut pentru 24 de ore luni seară, pentru cercetare abuzivă, scrie MEDIAFAX.

Astfel, în faţa instanţei de judecată de la Tribunalul Prahova au fost prezentaţi, marţi, doar şeful DGA Prahova, comisarul şef Constantin Ispas şi ofiţerul BCCO Emanuel Saghel, care conduce Serviciul de combatere a finanţării terorismului şi spălării banilor din BCCO Ploieşti.

Şeful Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Prahova, Constantin Ispas, adjunctul şefului Poliţiei Judeţene Prahova, Adrian Rădulescu, şi Emanuel Saghel, care conduce Serviciul de combatere a finanţării terorismului şi spălării banilor din BCCO Ploieşti, au fost reţinuţi luni seară de DNA Ploieşti.

Procurorii DNA Ploieşti au percheziţionat, marţi, birourile celor trei, care fuseseră sigilate luni, după ce aceştia au fost ridicaţi şi duşi la audieri la DNA Ploieşti. Şeful DGA Prahova, Constantin Ispas, are biroul în sediul Poliţiei Municipale Ploieşti, în timp ce Rădulescu şi Saghel au birouri în sediul IPJ Prahova.

"Marţi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt făcute percheziţii domiciliare în opt locaţii din judeţele Prahova şi Dâmboviţa, dintre care două sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice", se arăta într-un comunicat al Ministerului Public.

Comisarul şef Constantin Ispas, care de câţiva ani conduce Serviciul Judeţean Anticorupţie din Direcţia Generală Anticorupţie, a fost scos luni noapte din sediul DNA Ploieşti, fiind transportat în arestul Poliţiei Judeţene Prahova, situat în municipiul Câmpina.

Medicul care i-a evaluat lui Ispas starea de sănătate înainte de a fi introdus în arest, conform procedurilor standard, a constatat că acesta are nevoie de investigaţii medicale, întrucât ar putea avea probleme cardiace, declarau surse judiciare. În acest condiţii, şeful DGA Prahova a fost dus la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Ploieşti, unde a stat aproape trei ore.

Conform surselor citate, medicii de la spital au constatat că starea de sănătate a şefului DGA Prahova nu necesită internarea, iar marţi dimineaţă, în jurul orei 6.00, el a fost dus direct la biroul său din Ploieşti, pentru a asista la percheziţiile făcute de procurorii DNA.

Potrivit DNA, Constantin Ispas, comisar-şef de poliţie şi şef al Serviciului Judeţean Anticorupţie Prahova din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, este suspectat de trafic de influenţă, efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, luare de mită, folosire de informaţii care nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, spălare a banilor şi cercetare abuzivă.

Conform anchetatorilor, folosindu-şi influenţa asupra unor funcţionari cu atribuţii de control din cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Ploieşti - Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Prahova şi Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Judeţean Prahova, şeful Serviciului Judeţean Anticorupţie Prahova ”a acţionat pentru obţinerea de avantaje patrimoniale necuvenite, pentru sine şi membri ai cercului său relaţional”.

Adrian Rădulescu, adjunctul şefului IPJ Prahova, este suspectat de cercetare abuzivă.

Conform anchetatorilor, Adrian Rădulescu şi Constantin Ispas ar fi ameninţat trei persoane, pentru a le determina să formuleze denunţuri la adresa unor ofiţeri de poliţie de la SIF Prahova care au instrumentat un dosar penal aflat pe rolul Parchetul Tribunalului Prahova. Denunţurile astfel obţinute prin ameninţare s-au materializat în constituirea a două dosare penale înregistrate la DNA şi în cadrul cărora ofiţerii din DGA Ploieşti au fost delegaţi să facă cercetări.